ZZP'ers Psychiatrie (GGZ)

Betrouwbare zorgprofessionals
Transparante tarieven
Persoonlijk contact
NBBU Certificering

Als zzp’er in de zorg binnen de psychiatrie kun je verschillende verwachtingen hebben met betrekking tot de taken en verantwoordelijkheden van de professional. Hier zijn enkele aspecten van wat je kunt verwachten van de zzp’ers van Connected to Care binnen de psychiatrie:

Psycho-educatie: Een belangrijk aspect van het werk van een zzp’er in de psychiatrie is het bieden van psycho-educatie aan cliënten en hun familieleden. Dit omvat het verstrekken van informatie over de aard van de psychiatrische stoornis, symptomen, behandelingsmogelijkheden, voorlichting medicatie, mogelijke bijwerkingen, herstelprocessen en het bevorderen van zelfmanagementvaardigheden.

Behandelplanning en -uitvoering: Op basis van de diagnostische bevindingen zal de zzp’er betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van behandelplannen. Dit omvat het formuleren van behandelingsdoelen, het kiezen van passende behandelmethoden en interventies, en het monitoren van de voortgang van de cliënt. Behandelingen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder therapieën zoals cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, medicamenteuze behandeling en andere evidence-based benaderingen.

Samenwerking met andere zorgprofessionals: Zzp’ers in de psychiatrie werken vaak samen met andere zorgprofessionals, zoals psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Ze kunnen deelnemen aan multidisciplinaire overleggen, casuïstiekbesprekingen en samenwerken aan de zorg en het welzijn van de cliënt.

Connected to Care heeft veel zzp’ers in haar bestand die werkervaring hebben in de psychiatrie al dan niet forensisch.